Zijn er kosten verbonden aan het virtueel bezoeken van de musea op deze site?

Deze site is geheel gratis voor zowel bezoekers (consumenten) die de musea virtueel willen bekijken als voor musea die deel willen nemen. Het is een spontaan initiatief dat is ontstaan naar aanleiding van de Corona-crisis en wil mensen op digitale manier laten genieten van kunst en cultuur. Als u dit een goed initiatief vindt, mag u natuurlijk altijd vrijblijvend een donatie doen.

Ik heb al een virtuele tour. Kan ik die ook op deze site plaatsen?

Dat kan zeker. Ook dat kost je niets. Uiteraard publiceren we ook altijd een link naar je eigen website zodat mensen na de tour ook je eigen site kunnen bezoeken en of kaartjes kunnen kopen voor een later bezoek. Stuur ons de zogenaamde ’embeded code’ of link van je virtuele tour plus wat aanvullende gegevens naar ons toe en wij maken je presentatie in orde. Lever hier je informatie aan (klik op tabje ‘upload uw promotietekst)

Hoe kan ik mijn museum aanmelden om ook mee te doen?

U kunt zich eenvoudig aanmelden via de speciale aanmeldpagina met informatie en aanmeldformulier. Na ontvangst van uw email, nemen wij contact met u op en plannen we zo spoedig mogelijk de fotograaf in. Naar de museum aanmeldpagina

Kan ik de virtuele tour ook op mijn eigen website van het museum plaatsen?

De virtuele tours die wij maken van uw museum zijn in eerste instantie bedoeld voor gebruik op deze site en dit initiatief. Wilt u uw tour ook gaan plaatsen op uw eigen site, dan vragen wij een kleine fee per maand voor extra hostingkosten. Er worden verder geen kosten in rekening gebracht voor auteursrechten.

Vraag ons naar de voorwaarden als u hier meer over wilt weten.

Zijn er voorwaarden om mijn museum op deze site te kunnen plaatsen?

In principe zijn er geen voorwaarden waaraan u moet voldoen. Ieder museum is welkom. Wel behoudt Blinqlab het recht om aanvragen te weigeren indien wij denken dat het niet passend is op deze website.

Ik ben fotograaf. Kan ik me aanmelden?

Jazeker! Je bent van harte welkom om je aan te melden als fotograaf voor dit initiatief. We verwachten dat je vrijwillig mee doet en dus geen kosten in rekening brengt. Dat doen wij immers ook niet. Uiteraard bespreken we graag me je hoeveel projecten je wilt/kunt doen. Dat gaat in goed overleg. Meld je hier aan

Het is wel van belang dat je beschikt over de juiste apparatuur om de virtuele tours te maken. Als dat allemaal geregeld is, krijg je een account voor onze back-office waar je de orders kunt uploaden en het proces kunt volgen.

Kan ik de musea ook met een VR bril bekijken?

Jazeker! Er zijn verschillende manieren om door de musea te lopen:

  1. Via het scherm van je computer/laptop. Dat kan in een klein venster maar je kunt ook kiezen voor volledig scherm. Dat laatste geeft de beste ervaring.
  2. Via je mobiel/tablet. Daar kun je rondkijken door met je vingers op het touchscreen te bewegen.
  3. Via je mobiel in een VR-viewer (Google Cardboard). Onze software beschikt over de optie om je telefoon in een VR-viewer te plaatsen en dan letterlijk virtueel door de ruimtes te lopen. Klik op het ‘bril-icoon’ in onze viewer om deze optie te activeren.

Het lukt me niet om de VR-modus te activeren. Wat moet ik doen?

De VR functionaliteit werkt soms op verschillende telefoons anders. Meestal zijn dit de stappen om te doorlopen:

  1. Klik op het linkje onder de virtuele tour voor maximale full screen ervaring
  2. Er opent een nieuw scherm dat de tour in full sceen laat zien
  3. Klik op het bril-icoon links onderaan in het scherm
  4. Geef toestemming om de gyro te gebruiken (deze melding kan per telefoon verschillen)
  5. Draai het toestel een kwart slag
  6. Veeg in het scherm omhoog mocht de header van de pagina nog in beeld zijn
  7. Doe vervolgens de telefoon in de VR-viewer (bijv. Google cardboard) en start de tour

Zit uw vraag er niet bij? Stel hem dan hieronder aan ons. We doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te antwoorden.

Contactformulier