Oproep aan fotografen in Nederland

Musea hebben hun deuren moeten sluiten als gevolg van het Coronavirus. Prachtige exposities blijven ongezien en bijzondere collecties kunnen niet bewonderd worden. Kinderen zijn thuis van school, leraren moeten digitaal onderwijs bieden en ouderen krijgen nauwelijks nog bezoek. Dat gecombineerd met fotografen die nauwelijks of geen werk meer hebben, heeft geleid tot dit idee.

Het idee
Deze tijd vraagt om onconventionele acties. Acties die mensen verbinden, inspireren en positiviteit en hoop geven. Daarom lanceert Blinqlab een initiatief om mensen de mogelijkheid te bieden om virtueel musea te bezoeken met behulp van 360°-virtuele tours. Verzameld op één platform. Eenvoudig en laagdrempelig vanuit je luie stoel of virtuele schoolbank naar binnen stappen en rondlopen.

Direct naar aanmelden/informatie-aanvraag formulier

Toegankelijke technologie
Bestaande technologie biedt toegankelijke en snel te implementeren oplossingen om dit probleem (deels) op te lossen. Bij de presentatie van vastgoed wordt al jaren gebruik gemaakt van 360° virtuele tours van hoge HD-kwaliteit. Blinqlab heeft het initiatief opgepakt om hun expertise en technologie belangeloos in te zetten voor de vele musea in Nederland.

BEKIJK EEN VOORBEELD

Community van fotografen
Het idee is om via deze site content te verzamelen vanuit alle vrijwillig deelnemende musea in Nederland. Het eigen landelijk netwerk van fotografen van Blinqlab zal op verzoek van musea de 360° beelden en ook de virtuele tours maken. Het bedrijf roept free-lance fotografen die beschikken over de juiste apparatuur, op om zich vrijwillig aan te bieden om mee te werken aan dit initiatief.

Hoge kwaliteit
Via de website kunnen de losse 360° beelden door de fotografen worden geüpload waarna het technische team van Blinqlab deze verwerkt tot virtuele tours. Musea kunnen daarna desgewenst zelf extra content toevoegen aan hun eigen virtuele tour. Die content kan bestaan uit o.a. het toevoegen van zogenaamde ‘hotspots’ met extra tekstuele of visuele informatie, bijvoorbeeld uitvergrotingen van objecten. De regie en technische uitvoering en kwaliteitscontrole wordt geheel verzorgd door Blinqlab.

Eerste virtuele pop-up museum van Nederland
Dit virtuele pop-up museum zal met behulp van de deelnemende musea en actieve ondersteuning vanuit Blinqlab gepromoot worden. De verwachting is dat er bij de mensen thuis en de media veel interesse zal bestaan voor dit positieve initiatief. Het biedt musea de mogelijkheid een breder publiek aan te trekken. Tot slot denken de initiatiefnemers dat de website voor scholen en leraren een goede en leerzame aanvulling kan zijn op het digitale lespakket dat zij momenteel aan het ontwikkelen en uitvoeren zijn.

Over Blinqlab
Blinqlab is meer dan 10 jaar expert in vastgoedmarketing en levert daarvoor plattegronden, visualisaties, vastgoedfotografie én virtuele tours. Met een team van fotografen en inmeters in Nederland en België en een eigen productieteam in Kathmandu, Nepal.

Doe mee
Wil je op vrijwillige basis meewerken aan dit initiatief? Aanmelden of meer informatie aanvragen kan via het formulier onderaan deze pagina.

Doe mee of neem contact met ons op