Experts in virtuele tours voor vastgoed

De aanleiding was de sluiting van alle musea in Nederland vanwege de Corona-crisis. En zo ontstond spontaan dit idee bij Jan Kees, “Laten we onze virtuele tours gebruiken voor musea, zodat mensen die thuis zitten als gevolg van het Corornavirus toch nog virtueel naar het museum kunnen gaan.”. Een paar belletjes later, rolde het project en begon een klein team van mensen zich in te zetten om deze site in de lucht te krijgen.

Expertise in 360-graden fotografie
Als experts in de presentatie van vastgoed (woningen en bedrijven), is Blinqlab enkele jaren actief in Nederland en België. Wij maken voor honderden makelaars en hun klanten de mooiste presentaties die gebruikt worden bij de verkoop of verhuur van woningen en bedrijfspanden. Een populair product is de zogenaamde Virtuele tour waarbij een serie van 360-graden foto’s aan elkaar gekoppeld worden zodat je eenvoudig, online door de verschillende ruimtes kunt lopen en rondkijken.

Oproep aan fotografen
Het idee om dit ook voor musea te gaan doen was dus logisch. Sterker nog, sommige musea gebruiken dit al. Maar wat we met dit initiatief willen doen, is om snel en heel eenvoudig virtuele tours voor musea aan te bieden. Uiteraard van goede technische en fotografische kwaliteit. Om de beelden te maken heeft Blinqlab een landelijk netwerk van fotografen. Maar de kans bestaat dat we met dit mooie initiatief tegen de grenzen van onze capaciteit aanlopen. Daarom roepen we ook free-lance fotografen op om ons te helpen met het maken van de virtuele tours. Meld je direct aan!

Het team achter dit initiatief

De hele organisatie van Blinqlab zet zich in voor dit initiatief. De mensen op kantoor, de vaste fotografen maar ook het technische team in Kathmandu in Nepal waar de fotobewerking en technische support wordt gedaan.

De leden van het projectteam dat zich inzet zodat alles goed verloopt zijn:

Jan Kees van Mourik

Directeur Blinqlab

Jeroen Wilhelm

Marketing en promotie

Vidal de Wit

Webdevelopment