Oproep aan attractieparken in Nederland

Attractieparken hebben hun deuren moeten sluiten als gevolg van het Coronavirus. Prachtige parken met schitterende attracties blijven deze lente niet toegankelijk. Kinderen zijn thuis van school, leraren moeten digitaal onderwijs bieden en ouderen krijgen nauwelijks nog bezoek. Dat heeft geleid tot dit idee.

Het idee
Deze tijd vraagt om onconventionele acties. Acties die mensen verbinden, inspireren en positiviteit en hoop geven. Daarom lanceert Blinqlab een initiatief om mensen de mogelijkheid te bieden om virtueel musea of attractiepark te bezoeken met behulp van 360°-virtuele tours. Verzameld op één platform. Eenvoudig en laagdrempelig vanuit je luie stoel of virtuele schoolbank naar binnen stappen en rondlopen.

Toegankelijke technologie
Bestaande technologie biedt toegankelijke en snel te implementeren oplossingen om dit probleem (deels) op te lossen. Bij de presentatie van vastgoed wordt al jaren gebruik gemaakt van 360° virtuele tours van hoge HD-kwaliteit. Blinqlab heeft het initiatief opgepakt om hun expertise en technologie belangeloos in te zetten voor de vele musea in Nederland.

In vier stappen uw gratis virtuele tour online

De bedoeling van dit initiatief is dat deelnemende musea er nauwelijks werk aan hebben. Het enige wat u moet doen is de eerste stap zetten en wij doen de rest. En natuurlijk zal er iemand voor de fotograaf aanwezig moeten zijn.

1. Meld uw park aan

Vul het formulier in om u aan te melden.

2. Plan de fotografie

Wij bellen u voor de fotografie-afspraak

3. Upload uw gegevens

Lever uw logo en promotie-tekst aan

4. De tour gaat online

Na akkoord zorgen wij voor de publicatie

TIP:  Heeft u al een virtuele tour van uw bedrijf? Dan kunnen we deze (na technische check) ook kosteloos opnemen.

Oproep aan fotografen
De initiatiefnemers beschikken over een landelijk netwerk van fotografen. Maar bij een groot succes is extra capaciteit nodig. De organisatie roept free-lance fotografen, die beschikken over de juiste apparatuur, op om zich vrijwillig aan te bieden om mee te werken aan dit initiatief.

Kwaliteit staat voorop
Wij maken virtuele tours op HD kwaliteit met professionele apparatuur. Musea die al beschikken over eigen 360-graden tours/virtuele tours, kunnen dit ook aanleveren. Deze beelden zullen eerst een technisch check krijgen op kwaliteit en technische bruikbaarheid.

Eerste virtuele pop-up attractiepark van Nederland
De verwachting is dat er bij de mensen thuis en bij scholen veel interesse zal bestaan voor dit initiatief. Het biedt musea en attractieparken de mogelijkheid een breder publiek aan te trekken. Voor scholen en leraren biedt deze site een goede en leerzame aanvulling kan zijn op het digitale lespakket dat zij momenteel aan het ontwikkelen en uitvoeren zijn. Een gevolg van deze online ervaring is dat op termijn het fysieke (echte) bezoek aan uw museum zal toenemen!

Doneerknop
Om de out of pocket kosten van dit project te dekken en tevens de culturele  en leisure sector te steunen, zal bezoekers van de website gevraagd worden een vrijwillige donatie te doen. Blinqlab zal samen met de deelnemende bedrijven hiervoor een kascommissie opstellen die zorg draagt voor het beheer van de donaties.

Over Blinqlab
Blinqlab is meer dan 10 jaar expert in vastgoedmarketing en levert daarvoor plattegronden, visualisaties, vastgoedfotografie én virtuele tours. Deze organisatie heeft een eigen team van fotografen en inmeters in Nederland en België en een eigen productieteam in Kathmandu, Nepal. Deze kennis en ervaring willen ze nu inzetten voor dit initiatief, voor u!

Doe mee
Met dit bericht willen wij alle attractieparken in Nederland oproepen deel te nemen. Aanmelden of meer informatie aanvragen kan vanaf heden via het formulier onderaan deze pagina. We nemen dan direct contact met u op om u te antwoorden of een afspraak in te plannen met de fotograaf.

Doe mee of stel ons een vraag

Heeft u besloten om uw bedrijf bij ons aan te melden, lever dan hieronder de bestanden aan voor de promotiepagina van uw park. Wij maken dan vervolgens uw pagina gereed en wij voegen voor u de virtuele tour toe.

Zijn er kosten verbonden aan het virtueel bezoeken van de attractieparken op deze site?

Deze site is geheel gratis voor zowel bezoekers (consumenten) die de parken virtueel willen bekijken als voor parken die deel willen nemen. Het is een spontaan initiatief dat is ontstaan naar aanleiding van de Corona-crisis en wil mensen op digitale manier laten genieten van kunst en cultuur. Als u dit een goed initiatief vindt, mag u natuurlijk altijd vrijblijvend een donatie doen.

 

Hoe kan ik mijn bedrijf aanmelden om ook mee te doen?

U kunt zich eenvoudig aanmelden via de speciale aanmeldpagina met informatie en aanmeldformulier. Na ontvangst van uw email, nemen wij contact met u op en plannen we zo spoedig mogelijk de fotograaf in. Naar het museum-aanmeldformulier

 

Kan ik de virtuele tour ook op mijn eigen website van het attractiepark plaatsen?

De virtuele tours die wij maken van uw bedrijf zijn in eerste instantie bedoeld voor gebruik op deze site en dit initiatief. Wilt u uw tour ook gaan plaatsen op uw eigen site, dan vragen wij een kleine fee per maand voor extra hostingkosten. Er worden verder geen kosten in rekening gebracht voor auteursrechten.

Vraag ons naar de voorwaarden als u hier meer over wilt weten.

 

Staat uw vraag er niet bij, neem dan contact met ons op via onderstaande formulier. We proberen dan u zo snel mogelijk antwoord te geven.

Doe mee of stel ons een vraag